13 Ocak 2012 Cuma

İKİ YÜZLÜ ANAYASA

Anayasa çalışmaları 2012 yılında bizi çok zorlayacak. Zaten 2007 yılından beri alttan alttan ülkenin bütün sorunlarının kaynağın anayasa olduğu empoze ediliyor. Akşam haberlerine göz ucuyla bakan herkesin bir düşüncesi var o da Türkiye'nin ihtiyacı olan tek şeyin yeni bir anayasa olduğu. Ama maalesef bu anayasa, Türkiye'nin parçalanması yolundaki ilk büyük somut adım olacak.

Anayasa tartışmalarında en başta gelecek konu kimlik meselesi.  Dincisi, liberali, teröristi, rejim karşıtı tüm güçlerin bir araya gelerek oluşturdukları ortak paydalardan birisi kimlik konusu. Bu konuya daha önce "AKP LAİKLİĞİN GARANTİSİDİR" başlıklı yazımda kısaca değinmiştim (http://aequustr.blogspot.com/2012/01/akp-laikligin-garantisidir.html). Fakat bu rejim karşıtı güç birliği kendi içerisinde tutarsızlıklar yaşıyor. Bir yandan anayasanın vatandaşlık tanımındaki "Türk" kelimesini faşizanca bularak değiştirilmesini isteyip, bir yandan da din faşizmini sonuna kadar körüklemekten de geri durmuyorlar.

Her türlü yüksek meblalı tazminat davalarına karşı bukalemun gibi isim değiştirip bir şekilde sıyrılmayı başaran gazete"Akit-Vakit-Yeni Akit" alışkanlığı olduğu üzere din üzerinden ayrımcılık yapmaya devam etmiş.

Eurovision Şarkı Yarışmasına bu sene ülkemiz adına katılacak olan Can Bonomo hakkında musevi olduğu için karalama kampanyası başlatmış. "iddia edildi, ileri sürüldü, bildirildi, hissedildi" tarzı haberciliğin bir numarası olan bu arkadaşlar bir yandan anayasamızda ki vatandaşlık tanımını baştan yazmak isterken, bir yandan da bir insana sırf musevi diye ayrımcılığın da ötesinde hedef göstererek, korkunç haberler yapabiliyorlar. Ne yazık ki yeni anayasanın hazırlık sürecinde millete fikir önderliği yapan kişi ya da kurumların bir çoğu son derece iki yüzlü. İlgili haberlere aşağıda ki linklerden ulaşabilirsiniz. Tıklanma sayılarını arttırmak istememe özgürlüğüne sahipsiniz(!)

http://www.habervaktim.com/haber/219227/turkiyeyi_bir_musevi_temsil_edecek.html
http://www.habervaktim.com/haber/219387/trtye_candan_tepki.html

Fakat burada asıl üzerinde durulması gereken konu Can Bonomo'nun çıkan haberlere olan cevabı.
Kendisi " Ben Türküm, Yahudi olmak bir dindir" diyerek kötü niyetli insanlara güzel bir cevap verdi. Benim inancım bu yalan anayasa tartışmalarında Can Bonomo gibi sağ duyulu insanların çoğunlukta olup, iki yüzlü bu ülkeyi bölmek isteyen insanlara izin vermeyeceği. Fakat siyaset ile alakasız veya kararsız kesim üzerinde, ulusal çizgide bulunan siyasi partilerin ve STK'ların artık çok çabuk bir şekilde çalışmaya başlaması gerekiyor.