21 Aralık 2011 Çarşamba

LIBERTE, EGALITE, FRATERNITE

Fransız devriminin tüm dünyaya yaydığı umut ışığıydı bu sözler. Yüzyıllar süren kulluktan, geri kalmışlıktan ve sömürülmekten bıkmış bir halkın kahramanına da yol göstermişti.
 
Ancak sürekli kaşıyıp durulan Ermeni iddiaları ve son olarak Fransa'nın AB'den sorumlu bakanı Jean Leonetti'nin bugün sarf ettiği haddini aşan vahim sözler maalesef bayraklarında bile renklerle temsil edilen bu yüce ideallerle bağdaşmıyor. 

Türkiye özgür bir ülkedir; Tam bağımsızlık ideali ile kurulmuş bir ülkedir. Jean Leonetti'nin haddini aşarak bize akıl vermeye çalışmasını, Türkiye'nin iç meselesi olabilecek konuların yabancı parlamentolar tarafından görüşülmesini bir türk olarak asla kabul etmiyorum. Fransa bu rezilliğe derhal bir son vermelidir. Aksi halde bayraklarından mavi rengi çıkarmaları gerekecek çünkü yasa onaylanırsa düşünce ve ifade özgürlüğüne set çekmiş olacaklar. 

Türkiye eşitlikçi bir ülkedir; Bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlar eşit haklara sahiptir. Dili, dini, ırkı, mezhebi önemli değildir. Bu haklar anayasal güvence altındadır ve fırsat eşitliği vardır. Bir kişinin ermeni ya da türk olup olmaması devletimiz ve ulusumuz için bir kriter değildir. Fakat Fransa'da Futbol Federasyonunun milli takıma etnik kota'yı tartışmaya açtığı gün eşitlik içi boş bir kavram olmuştur. Böylece bayraklarında ki beyaz rengin de bir anlamı kalmamıştır.

Türkiye kardeşliği gerçekten yaşayabileceğiniz bir ülkedir; Bizler için kardeşlik, yaşanan acıları birbirimize ya da başkalarına acındırmadan, sorunlarımızı kendi içimizde çözmek, ülkemizde yaşayan vatandaşlar olarak ortak bir geleceğe doğru yürümektir. Leonetti'nin belirttiği gibi "büyük halklar açık görüşlülükle tarihlerine bakarlar ve ders çıkartırlar". Fakat Fransa için kardeşlik, Sayın Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin "25000 sınırdışı" sloganını ortaya attığı gün bitti. Anladığımız kadarıyla Fransa'nın tarihiyle yüzleşmesi sonucunda, yıllarca sömürdüğü ve fakir bıraktığı halkları artık ülkesinde istemediğini anladı. O halde Sayın Leonetti'ye Kırmızı rengin de anlamını yitirdiğini hatırlatmamız gerekiyor.

Son sözü, Fransa parlamentosunda bu yasayı geçirmek için çırpınan Ermeni diasporasına, Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'undan alıntıladık;

"Adalet dilenmekle ve başkalarını kendine acındırmakla ulus işleri görülemez; ulusun ve devletin onuru ve bağımsızlığı güven altına alınamaz."