28 Mart 2012 Çarşamba

4+4+4'ÜN ASIL HEDEFİ NEDİR?

Başlık biraz banal oldu fakat konumuz çok önemli!

Yeni eğitim düzenlemesi hepimizin malumu. Fakat ben burada bu düzenleme ile asıl hedeflenen noktaya sizlerin dikkatini çekmek istiyorum.

Fatih Medreseleri (http://www.fatihmedreseleri.com/)

Sayfayı tıklayıp incelemey başladığınızda kendinizi Afganistan'da bir medresenin internet sitesinde zannedebilirsiniz, fakat bu site Türkiye'de yıllardır faaliyet gösteren, Milli Eğitime paralel bir kurum!

Amaçlarının arasında çocukları 4 yaş 4 ay 4 günlük iken medreselerine dahil edip, ilkokulu bir şekilde dışardan bitirterek, gençliğine kadar kendi medreselerine eğitim vermek var.

4+4+4 yasasının ilk tartışılmaya başlandığı günlerde  (http://www.haberturk.com/polemik/haber/722406-5-yasinda-okula-baslanir-mi) ilkokula başlama yaşı olarak 5 yaş tartışılıyordu. İnsan sormadan edemiyor acaba bu 5 yaş fikri medrese eğitimi vermek için ideal olduğundan dolayı mı ortaya atılmıştı?

İnsanlar 12 yıllık zorunlu eğitime neden karşı çıkıyorsunuz diyorlar. Hatta AB Bakanı Egemen Bağış, yapılacak düzenleme ile eğitimin AB standartlarını yakalayacağından bahsediyordu Brüksel'de.

Çok merak ediyorum AB'de eğitim birliği ilkesini uygulamayan kaç ülke var? Daha da kötüsü 4 yaşında çocuğunu medreseye ya da muadili bir okula gönderen kaç aile var?

Milli Eğitim Bakanlığı acaba bu kurumlar hakkında yasal işlem yapmakta mı? Yoksa çıkartılan ve çıkartılacak olan yasalarla bu tür kurumlar alternatif eğitim kurumları olarak yasallaşacak mı?

Bu sebeple elimizden geldiğince 4+4+4'e karşı çıkmak zorundayız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder